By Administrator on poniedziałek, 17, lipiec 2017
Category: Kolagen porady oraz info

Czas na witaminę C-olway

Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego – białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej. Człowiek jest jednym z niewielu ssaków, których organizm nie wytwarza w wątrobie własnej witaminy C.

Rola witaminy C w organizmie:

Witamina C-olway nie zawiera w składzie:
Syntetyzowanych form kwasu askorbinowego, askorbinianów mineralnych, cytrynianów, konserwantów spożywczych, barwników, cukrów, substancji aromatyzujących, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, zielonego pieprzu, kompleksów izolowanych bioflawonoidów, gliceryny, karmelu, celulozy, lepiszcza, sorbitolu, dodatku proszku z zagęszczonego soku pomarańczowego, sacharyny, sukralozy, fruktozy, gumy guar lub celulozowej, dwutlenku krzemu, związków karboksymetylowych, dekstrozy ani żadnych surowców z roślin modyfikowanych genetycznie.


Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.


1 kapsułka 690 mg (zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawiera:
- ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej,
- ekstrakt z owoców pomarańczy gorzkiej.
Dające razem 200 ml bioorganicznej witaminy C.

Link do produktu: Witamina C-olway (kliknij)

{module 188}