Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu - więcej informacji.


Share on Facebook
708 odsłon
Komentuj

Czas na witaminę C-olway

2e1ax_default_frontpage_witaminablog

Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego – białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej. Człowiek jest jednym z niewielu ssaków, których organizm nie wytwarza w wątrobie własnej witaminy C.

Rola witaminy C w organizmie:

  • uczestniczy w produkcji kolagenu i podstawowych białek w całym organizmie,
  • stymuluje procesy kolagenogenezy,
  • wspomaga układ odpornościowy,
  • pomaga w zwalczaniu przeziębień, grypy, anginy,
  • uszczelnia naczynia krwionośne,
  • jest doskonałym antyoksydantem,
  • chroni przed skutkami przewlekłego stresu,
  • bierze udział w tworzeniu struktur tkanki łącznej, dzięki czemu pomaga
  • zachować integralność skóry, dziąseł, kości, chrząstki, ścięgien, więzadeł i mięśni
  • aktywuje liczne enzymy,
  • odgrywa istotną rolę w oddychaniu komórek,
  • jest ważna dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego,
  • wspomaga absorpcję żelaza z żywności, ponadto wraz z kwasem foliowym i witaminą B12 pobudza produkcję krwinek czerwonych,
  • chroni palaczy przed skutkami palenia tytoniu,
  • wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze,
  • jako jeden z przeciwutleniaczy pełni istotną rolę w odtruwaniu organizmu,
  • bierze udział w metabolizmie tłuszczów, cholesterolu i kwasów żółciowych,
  • wskazana we wszystkich kuracjach przeciwnowotworowych,
  • wskazana dla przyjmujących antybiotyki, hormony, sterydy, dla alergików i astmatyków.

    Skład witaminy C-olway:
    Gryka jest rośliną od tysięcy lat pożytkowaną w medycynie wschodniej m.in. do zwalczania nadciśnienia, słabego krążenia, żylaków, alergii, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnych i wielu innych dolegliwości, a także do całego spektrum objawów przedwczesnego starzenia się organizmu. Stanowi bogate źródło bioflawonoidów, enzymów i innych substancji o uznanym działaniu prozdrowotnym. Z gryki pozyskuje się rutynę, kwercetynę, hesperydynę, hiperozyd, oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witaminy B1, B2, P oraz PP, a także białko i osiem cennych aminokwasów, jak np. lizynę, lecytynę, koenzym Q10, lipidy, minerały (żelazo, fosfor, miedź, nikiel,kobalt, bor, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chlorogenowy i protokatechowy. Z kiełkującej gryki ekstrahuje się lewoskrętną witaminę C o najwyższej biodostępności. W dojrzałych ziarnach gryki witaminy C praktycznie już nie
    ma. Roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Ekstrakt z kiełkujących ziaren zawierać może nawet do 41% najbardziej pożądanej przez ustrój lewoskrętnej witaminy C. Liofilizaty
    i ekstrakty zielonej gryki są bardzo cenionym komponentem dodatków żywnościowych, ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów. Światowa lista suplementów diety, w których skład wchodzą jest
    imponująca i stale się rozszerza.

    Gorzka pomarańcza nie jest owocem jadalnym. Stanowi natomiast wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągnąć nawet 42%. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadalnych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. bioflawonoidy takie jak: hesperydyna i narirutina, kwasy roślinne jak: foliowy, kwasy hydroksycynamonowe, np. kwas kumarowy, kawowy, sinapowy, ferulowy, do tego: beta-karoten, witaminy B1, B2, B6, minerały takie jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selen i potas. Oprócz zawartości znakomicie przyswajalnej witaminy C, pomarańcza gorzka słynie przede wszystkim z ekstrahowanej z jej owoców synefryny. Synefryna ma potwierdzone naukowo właściwości stymulujące procesy termogenezy i lipolizy, a także zdolność obniżania apetytu. Dlatego jest komponentem pożądanym w składzie preparatów skutecznych w zwalczaniu otyłości.

Witamina C-olway nie zawiera w składzie:
Syntetyzowanych form kwasu askorbinowego, askorbinianów mineralnych, cytrynianów, konserwantów spożywczych, barwników, cukrów, substancji aromatyzujących, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, zielonego pieprzu, kompleksów izolowanych bioflawonoidów, gliceryny, karmelu, celulozy, lepiszcza, sorbitolu, dodatku proszku z zagęszczonego soku pomarańczowego, sacharyny, sukralozy, fruktozy, gumy guar lub celulozowej, dwutlenku krzemu, związków karboksymetylowych, dekstrozy ani żadnych surowców z roślin modyfikowanych genetycznie.


Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.


1 kapsułka 690 mg (zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawiera:
- ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej,
- ekstrakt z owoców pomarańczy gorzkiej.
Dające razem 200 ml bioorganicznej witaminy C.

Link do produktu: Witamina C-olway (kliknij)


Polski Kolagen Natywny - Odporny termicznie NOWOŚĆ
Poznaj - Eliksir pod Oczy Colway!

Darmowa dostawa

Dla fanów FB oraz dla zakupów powyżej 450zł.

ponad 9 lat doświadczenia

Już ponad 9 lat jako dystrybutor produktów Colway.

ochrona termiczna

Ochrona termiczna bez dodatkowych kosztów.

oferta rabatowa

Rabat 20% lub po rejestracji online 30%.

Polecamy